Loading...

RCCWW STEVIA SWEETENER
APA ITU STEVIA?
Stevia atau nama saintifiknya, stevia rebaudiana adalah sejenis tumbuhan berdaun manis dari spesies rebaudiana yang berasal dari Brazil. Stevia sudah mula digunakan beratus-ratus tahun dahulu sebagai pemanis makanan dan minuman oleh masyarakat kerana kadar kemanisannya yang tinggi. Ia juga digunakan untuk merawat luka terbakar, masalah perut dan penawar dalam menurunkan tekanan darah tinggi, diabetis, obesiti, melawaskan kencing, menguatkan otot, organ hati dan lain-lain.

TAHUKAH ANDA?
Ekstrak daun stevia digunakan di Jepun, Korea dan negara-negara tertentu di Amerika Selatan untuk memaniskan minuman ringan, soju, kicap soya, yogurt dan makanan-makanan lain. Di Amerika Syarikat, stevia digunakan sebagai suplemen kesihatan. Ekstrak daun stevia rebaudiana telah digunakan secara tradisional dalam rawatan diabetis. Komponen pemanis yang utama dalam daun stevia rebaudianais stevioside dikatakan mempunyai kesan antioksidan, antimikrob dan antikulat.

Stevioside dan rebaudioside A merupakan komponen pemanis yang utama di mana kesan pemanis masing-masing adalah 110-270 dan 180-400 kali ganda berbanding gula tebu. Kedua-dua komponen stabil walaupun pada suhu setinggi 200 darjah celsius, menjadikan ianya sesuai digunakan dalam makanan yang dimasak. Stevia rebaudiana sangat berpotensi sebagai tanaman pertanian kerana permintaan pengguna bagi makanan herba yang semakin meningkat. Kajian analisis turut menunjukkan bahawa stevia juga mengandungi asid folik, vitamin C dan asid amino yang sangat diperlukan kecuali tryptophan. Justeru, penanaman stevia dan pengeluarannya merupakan alternatif kepada gula terutamanya untuk pesakit kencing manis dan mereka yang berdiet kerana kalori stevia yang sangat rendah serta tidak mengandungi karbohidrat, lemak atau protein. Disebabkan daun stevia mempunyai ciri-ciri yang lebih baik berbanding pemanis lain, ia berpotensi menjadi sumber utama sebagai pemanis untuk pasaran makanan semulajadi yang semakin meningkat.

Ekstrak pemanis stevia dikatakan memberi kesan yang baik terhadap kesihatan termasuk mengurangkan tekanan darah tinggi, mengurangkan paras gula dalam darah, tidak merosakkan gigi, dapat melawan jangkitan rotavirus, membantu metabolisma gula dan membantu peningkatan fungsi buah pinggang. Ekstrak akueus daun kering stevia rebaudiana juga mendorong vasodilatasi sistemik dan buah pinggang, menyebabkan penurunan tekanan darah, dieresis dan natriuresis dalam tikus. Selain daripada itu, ekstrak ethanol daun stevia rebaudiana mengandungi kandungan jumlah komponen phenolic yang boleh digunakan sebagai sumber antioksidan semulajadi yang baik kepada kesihatan.

INGAT MANIS!

INGAT RCCWW STEVIA SWEETENER!

RCCWW Stevia Sweetener merupakan produk pemanis alternatif tanpa kalori NO. 1 DI MALAYSIA!

Sahut "Cabaran Tanpa Minuman Bergula" dan gantikan kepada pemanis semulajadi RCCWW Stevia Sweetener. Walaupun memberi kemanisan yang lebih, tetapi kemanisan RCCWW Stevia Sweetener tetap sifar kalori dan baik untuk semua golongan. Mudah-mudahan dapat membantu/mengurangkan masalah yang anda alami selepas mengamalkannya. Jom bertukar dari pemanis yang memudaratkan kepada pemanis yang menyihatkan!

KELEBIHAN RCCWW STEVIA SWEETENER

🍀Membantu mengimbangi kandungan gula dalam badan

🍀Membantu melicin dan memutihkan kulit

🍀Membantu menurunkan kadar gula dalam darah

🍀Membantu menurunkan tekanan darah

🍀Membantu dalam masalah insomnia

🍀Berupaya mengawal obesiti

CIRI-CIRI RCCWW STEVIA SWEETENER

🍀Sifar kalori

🍀100% organik (sumber alam)

🍀Tiada perasa dan pewarna tiruan

🍀Sangat sesuai untuk masalah diabetis

🍀Sangat sesuai untuk masalah obesiti

🍀Senang dibawa dan diguna

🍀1 botol terkandung 10ml

KEUNIKAN RCCWW STEVIA SWEETENER

🍀Stevia dalam bentuk cecair

🍀Mudah disukat

🍀Boleh digunakan dalam minuman dan masakan

🍀1 titis bersamaan 3 sudu teh gula pasir

🍀1 titis boleh memaniskan air 200ml

🍀1 botol menghasilkan (+/-) 200 titisan

IKHTIAR UNTUK MENJAGA DAN MERAWAT PELBAGAI JENIS PENYAKIT DENGAN FORMULA 3553 DENGAN RCCWW STEVIA SWEETENER

🍀3 BOTOL AIR MASAK / AIR MINERAL

🍀500ML SETIAP BOTOL (JUMLAH 1.5L AIR)

🍀5 TITIS SETIAP BOTOL (JUMLAH 15 TITIS)

🍀AMALKAN SELAMA 3 BULAN ATAU LEBIH

🍀FORMULA 3553 INI ADALAH SEBAGAI CADANGAN SAHAJA BERDASARKAN KEPADA TESTIMONI PENGGUNA

KENAPA 3 BULAN (90 HARI)?
Ini adalah disebabkan usus kita sudah tidak dapat memainkan peranan dengan baik akibat daripada tabiat pemakanan yang sukar untuk dikawal maka terjadinya satu masalah di
permukaan usus yang berperanan sebagai penyerap zat makanan terbantut untuk menjalankan tugasnya kerana diselaputi dengan najis lama atau najis kronik.

Dengan mengamalkan RCCWW Stevia Sweetener bersama air (FORMULA 3553) setiap hari, ia membantu untuk mencuci usus serta organ-organ yang lain di dalam tubuh kita dari segala kekotoran dan seterusnya dapat mencegah dan memulihkan diri daripada penyakit.

HARGA PASARAN / JUALAN

Faedah pembelian 5 botol:

- Automatik jadi ahli / pengguna berdaftar.

- Dapat penjimatan hebat untuk penggunaan diri sendiri dan keluarga.

- Harga sebotol jatuh pada RM36 (SM) atau RM37 (SS).

- Jumlah penjimatan sebanyak RM70 (SM) atau RM90 (SS).

- Anda boleh pilih pakej sejenis produk sahaja atau pakej combo produk. Klik SENARAI HARGA PAKEJ untuk maklumat lanjut.

- Anda juga boleh mendapatkan produk di mana-mana Master Stokis yang berhampiran dengan tempat anda (jika ada). Maklumkan kepada kami terlebih dahulu untuk kami menyemak senarai Master Stokis yang berhampiran.

HARGA AHLI / PENGGUNA BERDAFTAR


Faedah menjadi ahli / pengguna berdaftar:

- Dapat lebih penjimatan hebat untuk penggunaan diri sendiri dan keluarga.

- Berpeluang menjana pendapatan harian yang lumayan.

- Harga sebotol jatuh pada RM26.70 (SM) atau RM27.50 (SS).

- Anda boleh pilih pakej sejenis produk sahaja atau pakej combo produk. Klik SENARAI HARGA PAKEJ untuk maklumat lanjut.

- Untuk penjimatan kos pos, anda boleh mendapatkan produk di mana-mana Master Stokis yang berhampiran dengan tempat anda (jika ada). Maklumkan kepada kami terlebih dahulu untuk kami menyemak senarai Master Stokis yang berhampiran.

PERTANYAAN & PEMBELIAN

TESTIMONI PRODUK

INFO SYARIKAT & PELUANG PERNIAGAAN

LIKE, FOLLOW & SUBSCRIBE
FACEBOOK @ INSTAGRAM @ YOUTUBE